Co potrzeba (na 5 burgerów)?
- 60 g niepalonej kaszy gryczanej;
- 100 g wędzonego łososia;
- 100 g twarogu półtłustego;
- 30 g świeżego szpinaku (można dać mrożony - rozmrożony);
- 1 jajko;
- 3 suszone pomidory;
- mała cebula;
- ząbek czosnku;
- koperek, natka pietruszki
- sól, pieprz, pieprz cytrynowy;
- łyżeczka oliwy.
Jak zrobić?
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu i wystudź.
Cebulę pokrój w kosteczkę, zeszklij na niewielkiej ilości oliwy, dodaj szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś jeszcze 1 - 2 minuty. Zdejmij z ognia.
Łososia, pomidory, natkę i koperek posiekaj.
Twaróg pokrusz.
Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Dodaj jajko i przyprawy i jeszcze raz wymieszaj.
Burgery formuj dłońmi wysmarowanymi oliwą i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 17 minut w 180 st. C.
SMACZNEGO


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz