niedziela, 8 marca 2015

Proteinowe pancakes'y czekoladowe z jabłkami

Propozycja deserowa - tym razem wysokobiałkowe pancakes'y czekoladowe, z jabłkami. Oczywiście, tradycyjnie, bez cukru, tłuszczu  i mąki. Idealne, jako śniadanie lub przekąska po treningu.

Co potrzeba (na 8 sztuk o średnicy 8 cm )?


  • 15 g otrębów (1,5 łyżki);
  • 10 g płatków owsianych (1 łyżeczka);
  • 15 g mąki kokosowej (1,5 łyżki);
  • 15 g białka czekoladowego (1,5 łyżki);
  • 7 g kakao (1 łyżka);
  • 10 g syropu klonowego lub miodu (1 łyżka)
  • 1 jajko;
  • pół startego jabłka;
  • 1 łyżeczka cynamonu;
  • szczypta proszku do pieczenia;
  • 2/3 szklanki wody.






Jak zrobić?


Otręby, płatki owsiane, kakao, białko czekoladowe, mąkę kokosową, syrop klonowy zmiksować z wodą.

Do masy dodać  żółtko jaja i proszek do pieczenia, ponownie zmiksować.

Dodać starte jabłko i cynamon, wymieszać. 

Białko jaja ubić na pianę i delikatnie połączyć z całością.

Masę wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec przez 15 minut w 180 st. C.

SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz